Support Engineer fijnmechanica TSG

EXPERTISE
Mechanics
SECTION
Innovation & Systems
HOURS
40
CLOSING DATE
Blijft open tot dat de juiste kandidaat gevonden is.

Ben je ook nieuwsgierig naar de werking van complexe systemen voor de radioastronomie en zou je zelf de prototypes willen bouwen? Ben jij klantgericht? Ben je iemand die fijnmechanische prototypes kan maken? Kun je goed frezen en draaien maar kun je ook een 5-assige CNC-machine bedienen? Heb je kennis van 3D printers? Werk je graag samen met technici en studenten voor de ontwikkeling van hun ontwerpen? Ben je inventief? Lijkt het je ook leuk om te werken in een internationale wetenschappelijke werkomgeving met bevlogen collega’s? Dan is deze functie echt iets voor jou!

Junior fijnmechanica prototype engineer (v/m)

(Support Engineer)

Functieomschrijving:
Als support engineer maak je (fijn)mechanische prototypes. Van designengineers ontvang je tekeningen, CAD-files of STL-files en daarna ga je zelfstandig aan de slag om een (fijn)mechanisch prototype te maken. Je bestelt materialen en verzorgt de productie en assemblage in onze goed uitgeruste instrumentmakerij. Het mechanische prototype wordt vaak aangevuld met eigen ontwikkelde en in huis geproduceerde elektronica waardoor kennis van mechatronica een pré is. Het prototype lever je af aan de ontwerpengineers waarbij je terugkoppeling geeft met adviezen voor productieoptimalisatie. De ontworpen prototypes worden gebruikt in het ontwikkelproces ten behoeve van de nieuwste radiotelescopen voor astronomisch onderzoek.

Deze functieomschrijving vraagt specifieke kennis en ervaring. Je wordt begeleid door een ervaren medewerker. Fijnmechanische kennis en enige ervaring is noodzakelijk maar specifieke kennis kan geleerd worden en ervaring kan worden opgedaan.

Functie-eisen:

 • Een afgeronde Leidse Instrumentmakers School of een MBO/MBO+ opleiding fijnmechanica;
 • Kennis en ervaring met conventionele en CNC-frees- en draaibanken;
 • Kennis van en ervaring met 3D kunststof printers;
 • Basiskennis van CAD, CAM en slicer-software;
 • Beheersing van de Engelse taal;
 • Zelfstandig en communicatief vaardig.

Interesse gebieden:

 • Techniek en wetenschap
 • Modelbouw
 • Electro/Elektronica
 • Astronomie

Heb je kennis en ervaring in een van bovenstaande interessegebieden vermeld dit dan in de motivatiebrief.

Wij bieden:

 • Een contract (38 uur per week) voor één jaar met uitzicht op verlenging bij goed functioneren.
 • Een salaris conform schaal 7, cao WVOI, afhankelijk van relevante ervaring.
 • Naast goede primaire arbeidsvoorwaarden bieden wij jou ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een gunstige pensioenregeling, collectiviteitskorting op individuele verzekeringen en reiskostenvergoeding.
 • Je profiteert bij ons ook nog eens van een flexibel arbeidsvoorwaardenpakket, specifiek gericht op jouw situatie. Zo kun je bijvoorbeeld zelf bepalen of je vakantiedagen wilt verkopen.

De organisatie:

ASTRON, Nederlands Instituut voor radioastronomie, bevordert de ontwikkeling van onze kennis van het heelal. Wij doen dit door eigen sterrenkundig onderzoek te verrichten en door geavanceerde technologieën en instrumentatie voor radioastronomisch onderzoek te ontwikkelen.

ASTRON is gevestigd even buiten Dwingeloo in Drenthe. Er zijn ongeveer 165 wetenschappers, technici en operationele medewerkers in dienst. Je komt te werken in de TSG (Technical Support Group) Groep. Deze groep bestaat uit zes medewerkers en verzorgt de productie en assemblage van prototypes.

Informatie:
Bekijk voor informatie over ASTRON de website www.astron.nl. Meer informatie over deze functie is te verkrijgen bij Marchel Gerbers, Groepshoofd TSG, telefoonnummer: 06-21599242 of per e-mail: gerbers@astron.nl

Reacties:
Je kunt solliciteren door je CV en motivatiebrief te sturen naar ASTRON via e-mail: hr@astron.nl. Reageren kan tot en met 13 november 2022. De interne en externe werving vindt tegelijkertijd plaats.

Support Engineer fijnmechanica TSG

EXPERTISE
Mechanics
SECTION
Innovation & Systems
HOURS
40
CLOSING DATE
Blijft open tot dat de juiste kandidaat gevonden is.

Apply now

Please fill out the form below

  mfx

  All vacancies
  Word from a staff member
  Jurjen Sluman
  Operator
  Before I came to work at ASTRON, I had a job at a high-quality technology company. After that I wanted to work in a similar and challenging work environment. So I ended up at ASTRON.
  Read more
  Current Vacancies
  Business Support & Services

  Applicatie- en werkplekbeheerder ICT

  Innovation & Systems

  PhD position ANTERRA project

  Business Support & Services

  System Administrator

  Innovation & Systems

  Support Engineer fijnmechanica TSG

  chevron-down