INSTITUUTSMANAGER / INSTITUTE MANAGER

EXPERTISE
Something New
SECTION
Business Support & Services
HOURS
40
CLOSING DATE
14 januari 2023

Vacancy text English: Institute manager ENG

ASTRON is het Nederlands Instituut voor Radioastronomie. ASTRON is onderdeel van de institutenorganisatie van NWO. Onze missie is het mogelijk maken van ontdekkingen in de radioastronomie. Wij doen dit door nieuwe en innovatieve technologieën te ontwikkelen, radioastronomiefaciliteiten van wereldklasse te exploiteren en fundamenteel astronomisch onderzoek uit te voeren. Wij werken met inclusieve teams, waarin medewerkers met uiteenlopende identiteiten en perspectieven samenwerken. Onze medewerkers voelen zich daardoor veilig en gewaardeerd, zodat zij optimaal kunnen presteren en met ieders inbreng nieuwe vensters op ons universum geopend kunnen worden.

Werken bij ASTRON betekent samenwerken in een internationale omgeving met hoogopgeleide professionals in een resultaatgerichte, academische sfeer. Of je nu astronoom, ingenieur, softwareontwikkelaar of technicus bent of een functie hebt die het primair proces ondersteunt, je baan bij ASTRON is innovatief en baanbrekend. ASTRON streeft naar een diverse, inclusieve en duurzame werkomgeving voor iedereen.

Voor ons instituut in Dwingeloo zijn wij op zoek naar een

INSTITUUTSMANAGER / INSTITUTE MANAGER

die samen met onze directeur, het managementteam en onze medewerkers, onze missie verwezenlijkt, onze strategische visie verder ontwikkelt en de impact van onze wetenschappelijke en technische ontdekkingen voor de bredere gemeenschap en samenleving vergroot, alsmede onze ambitie over inclusie en veiligheid realiseert.

Wij zijn op zoek naar een gedreven bruggenbouwer en een cultuurvernieuwer met een pragmatische insteek, een samenwerkingsgerichte en empathisch leidinggevende en een financieel strateeg.

Als instituutsmanager ben je verantwoordelijk voor de integrale bedrijfsvoering van ASTRON, en schep je de voorwaarden voor het uitvoeren van wetenschappelijk toponderzoek. Je rapporteert aan de directeur van ASTRON en geeft leiding aan de Business Support & Services afdeling met de teams Financiën, ICT & Facilities, HR, Communicatie & Support. Als lid van het managementteam ben je medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van het strategisch beleid van het instituut. Je vertegenwoordigt ASTRON in diverse overlegorganen en bouwt aan contacten met NWO, overheid, bedrijfsleven, universiteiten, instituten en (inter)nationale instellingen en organisaties. Je bent, samen met collega NWO-I instituutsmanagers, medeverantwoordelijk voor de gezamenlijke bedrijfsvoering van de NWO-I instituten en geeft waar nodig leiding aan complexe instituut- overstijgende projecten.

Wij vragen

Je hebt een academisch werk- en denkniveau. Je hebt ervaring met het aansturen van een dynamische, complexe organisatie, je hebt affiniteit met de wetenschap en bent bedreven in het oplossen van complexe bedrijfskundige en economische vraagstukken. Je hebt een gedegen achtergrond in financiële strategie en bedrijfsvoering. Affiniteit met technologie is een pre. Je bent in staat om mensen met verschillende stijlen en opleidingsniveaus flexibel aan te sturen. Je bent daadkrachtig, staat voor resultaat en combineert dit met een warme en verbindende persoonlijkheid. Je hebt een luisterend oor, oog voor efficiency, gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en daarnaast beschik je over uitstekende communicatieve en leidinggevende vaardigheden.

Instituutsmanager - FIF - functieprofiel

Wij bieden

ASTRON biedt een aantrekkelijke internationale innovatieve werkomgeving voor gedreven onderzoekers en professionals. De communicatie is informeel en verloopt via korte lijnen. Onze arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd in de CAO voor de onderzoeksinstellingen (CAO-OI). We bieden:

 • Een dienstverband van 0,8 tot 1,0 fte van 2 jaar, dat bij gebleken geschiktheid wordt omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring, gebaseerd op schaal 15 van de CAO Onderzoekinstellingen.
 • Vakantiegeld, eindejaarsuitkering en een aantrekkelijk en flexibel arbeidsvoorwaardenpakket met onder andere 42 verlofdagen en een goede pensioenvoorziening.
 • Ruime vergoedingen voor cursussen en trainingen voor verdere professionele ontwikkeling.
 • ASTRON kent regelingen die werknemers ondersteunen bij het vinden van een goede werk-privé balans, zoals de optie gedeeltelijk thuis te werken, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om vakantieverlof te kopen en verkopen.

Informatie en solliciteren

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jessica Dempsey, directeur ASTRON (dempsey@astron.nl) of met Harrianne ter Meer, Coördinator HR (meer@astron.nl). Sollicitaties kunnen tot en met 14 januari 2023 ingestuurd worden via deze website.

We hebben de eerste gespreksronde gepland op dinsdag 31 januari.

ASTRON streeft naar een divers personeelsbestand: we willen talent en creativiteit ontwikkelen door mensen met verschillende achtergronden en culturen samen te brengen. We werven en selecteren op basis van competenties en talenten. Daarom moedigen we iedereen die zich herkent in de vacature, ongeacht leeftijd, geslacht, origine, geaardheid of handicap, aan te reageren.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag is onderdeel van de sollicitatieprocedure. De NWO Sollicitatiecode is van toepassing op deze vacature. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Over NWO-I

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is de nationale onderzoeksfinancier. Onder NWO-I ressorteren negen onderzoeksinstituten, waaronder ASTRON. Dit zijn nationale expertisecentra op specifieke wetenschapsvelden, van astronomie tot zeeonderzoek. De NWO-instituten doen hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek en fungeren als krachtige nationale instrumenten in het wetenschapsbeleid. Ze maken het mogelijk wetenschapsvelden voor de lange termijn te coördineren en het onderzoek te vernieuwen.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

INSTITUUTSMANAGER / INSTITUTE MANAGER

EXPERTISE
Something New
SECTION
Business Support & Services
HOURS
40
CLOSING DATE
14 januari 2023

Apply now

Please fill out the form below

  mfx


  All vacancies
  Word from a staff member
  Boudewijn Hut
  Junior commissioning engineer
  During my graduation project for the study of astronomy, I had my first encounter with ASTRON. At that time I got the chance to make an interesting thesis I seized the opportunity immediately! After my studies I started to work at ASTRON.
  Read more
  Current Vacancies
  Business Support & Services

  INSTITUUTSMANAGER / INSTITUTE MANAGER

  Business Support & Services

  (JUNIOR) INKOPER

  Innovation & Systems

  PhD position ANTERRA project

  Business Support & Services

  System Administrator

  chevron-down